söndag 30 oktober 2016

Strosa runt i Båstad

Jag är inte riktigt färdig med semesterbilderna än, så i dag blir det en liten tur runt om i Båstad med omnejd.




Den finaste gatan i Båstad är Agardhsgatan, här ligger det ena efter det andra fina huset  och utanför husen växer det rosor, lavendel och hortensia.




Om man fortsätter mot gatans slut kommer man till tennisstadion och där ligger Pepes Bodega. Tidigare har vi smakat på deras hamburgare men denna gången delade vi på en pizza.




Efter maten åkte vi runt lite på Bjärehalvön, där utsikten är fantastisk. 



Vi tänkte vi skulle ta en fika på Lilla Ro, som ligger i Förslöv, eller kanske man kan säga mellan Förslöv och Vejbystrand. För ett par år sedan höll vi på att leta ihjäl oss efter detta ställe, och när vi till slut hittade det var det stängt. Denna gången var det faktiskt öppet men de var på väg att stänga och det var hur lång kö som helst. Jag har hört så mycket fint om detta café så till nästa sommar måste vi komma tillbaka igen.





Vi åkte tillbaka till Båstad





Till slut hamnade vi på caféet bakom Bjäre bokhandel där Kafé Bokhandlaregården ligger på en kullerstensgård med ett stort valnötsträd i mitten. Så himla mysigt. 






torsdag 27 oktober 2016

Weekend i stugan

Förra veckan åkte vi ner till stugan vid lunchtid på fredagen. Det var en sådan där dag när det inte blev riktigt ljust och regnet hängde i luften hela tiden. Efter att vi ätit dagens lunch åkte vi iväg till stugan för att lämna våra grejer och sätta igång värmepumpen så vi skulle få lite värme i stugan. Men det allra första jag gjorde var att kolla in status på dahliorna. 








Tanken var ju att vi skulle gräva upp dem den här helgen men det går ju bara inte när de ser ut så här. Hoppas bara att inte det blir frost tills nästa gång vi åker ner. För övrigt har det blivit väldigt mycket höst i trädgården.











Fredagskvällen ägnade vi åt att städa efter den som renoverat skorstenen. Ett lager med svart sot täckte både kök och rum. Jag har väl berättat att vi behövde renovera skorstenen i stugan, vilket slutade med att vi också köpt en ny braskamin. På fredag ska sotaren besikta skorstenen igen så vi hoppas att allt är okej nu så vi kan börja elda i kaminen.

Jag blir i alla fall lite gladare när jag kommer in i sovrummet i skymningen på lördagseftermiddagen och möts av ett härligt sken.





På söndagen stoppades 54 tulpanlökar ner i jorden, ska bli spännande att se hur det kommer se ut till våren.





söndag 23 oktober 2016

Blandad kompott i veckan

Söndag kväll och vi har kommit hem från stugan där vi varit i helgen. Jag får berätta lite mer om helgen i kommande inlägg och i stället blir det här några bilder som jag tagit i veckan här hemma.




Hur gör man med monsterans luftrötter, de är ju hur långa som helst. Har för mig att jag läst att man ska låta dem vara så ...



Krukorna i fönstret har jag skrivit om tidigare men nu är de på plats i fönstret. 




Här ser man lite luftrötter



På den lediga dagen förra veckan målade jag efter att ha blivit inspirerad av terrazzo som jag såg på någon bild. Det blev fyra stycken små tavlor.
.



Även om det finns byggnadsställningar utanför fönstret kan jag inte låta bli att fotografera regnbågen



Mannen köpte Zlatans parfym på Mallisresan, jag gillar flaskan

fredag 14 oktober 2016

På utflykt i Höganäs och Mölle

Nu har det gått så där länge sedan jag bloggade senast. Jag brukar ju för det mesta visa egna bilder men här hemma är det inte så kul att ta något foto så länge vi har byggnadsställningar utanför fönstret. Så kom jag på att jag nog inte visat så mycket bilder från sommarsemestern, så det får det bli nu i några kommande inlägg.

Vi börjar med första semesterveckan när Sandra och Viktor hälsade på hos oss. Medans C och V åkte till tippen och slängde gamla grejer åkte Sandra och jag till Höganäs och Mölle.

Vi for alltså till Magasin 36 där vi började med lunch, besökte Butiken och Saluhallen, Blomsterbutiken m.m. Jag har ju skrivit om Magasin36 ett antal gånger tidigare men det är alltid lika trevligt att åka hit tycker jag.

Efter Höganäs for vi vidare till Mölle. På bilden nedan ser man Grand Hotel uppe på höjden,


Och på denna bild skymtas Hotell Kullaberg till höger mellan masterna. 




Nästa ställe blev Mölle Krukmakeri och Café som jag inte besökt tidigare och som blev en härlig upplevelse.






Kolla in den här underbara bardisken nedan! Nu fick jag ett riktigt längt tillbaka till sommaren.




Efter det mötte vi upp C och V på restaurang Sands uteservering i Båstad och till slut en glass nere på stranden. Härlig utflyktsdag i Skåne alltså!




Related Posts with Thumbnails