fredag 22 augusti 2008

Hjärta på träd?

Man kunde ha det gott på vår veranda innan getingarna kom! Det är nu ett minne blott - getingarna har tagit över. I taket växer (växte) vindruvor som getingarna tydligen bara älskar. I morgon ska vi försöka klippa ner allt så att vi får tillbaka verandan.

I vår trädgård har vi en stor blodbok. Jag har lite blandade känslor för den. Bl.a. tar den tar så mycket ljus att vi får ha lampan tänd i köket även om det är strålande solsken ute. Den tar nästan över hela huset. Samtidigt är den fantastisk, stor och mäktig och säkert flera hundra år gammal. Och visst kan man väl kalla detta hjärta på träd?





Hjärta på träd



onsdag 20 augusti 2008

Ledig dag

I dag är jag ledig och då passade jag på att göra en tavla till min syster. Hon beställde för ett tag sedan och nu blev det gjort. Hoppas hon blir nöjd! Den nedersta tavlan har jag gjort tidigare.

Kanske någon mer som vill ha?

Oh vad skönt med en ledig dag, jag njuter. Och en sak till - IKEA-katalogen kom i dag! Nu ska jag bläddra i den!

Fler semesterinköp

När vi var i Karlstad på semestern hittade jag en helt underbar affär, Biggie best. Fanns hur mycket som helst jag ville ha. Det var 30% rabatt på allt i affären eftersom de skulle stänga i september, man letade tydligen efter ny lokal om jag förstod rätt. Jag ville ha så mycket men det slutade med en hög ljusstake i fattigmanssilver som jag inte sett innan, perfekt till blockljus. Fick en plats på pianot. Och så lampan nedan också den i fattigmanssilver. Den är så fin, man kan både göra den till lampa eller om man vill ha blockljus i den. Nu har vi bara hängt upp den i rummet på en krok som fanns. Om några månader flyttar vi till vårt nya hus och då gäller det att hitta en fin placering till lampan. Tyvärr tycker jag inte bilderna blev så bra, måste nog ha en ny kamera!













torsdag 7 augusti 2008

Semesterinköp

Dessa trädgårdsmöbler hittade C för någon vecka sedan när jag var inne i en antikaffär och kollade. De stod utanför affären och på bordet stod en massa grejer, så jag märkte inte ens möblerna. Veckan efter var vi där igen och frågade vad de ville ha för möblerna. De blev våra. Kommer bli jättebra till vårt nya hus. Nu ska jag bara sy ett par kuddar till. Tror jag använder tyget som ligger lite provisoriskt runt en kudde.




Kryddburkarna nedan hittade jag på en loppis förra sommaren, tyckte de var för dyra och köpte dem inte, 90 kr styck tycker jag egentligen är för mycket! Nu var vi på samma ställe igen ett år senare. De stod kvar och till samma pris som förra året. Ah, tänkte jag, det är nog meningen att jag ska köpa dem och så blev det och nu är de mina.


I morgon är sista semesterdagen och vi har planerat att åka till Helsingör. Nu verkar det som ett nytt regnoväder är på väg in så det kanske inte blir någon resa av, vi får se

måndag 4 augusti 2008

Aprilsemester!

Visar lite bilder från en semesterresa i april. Mamma och jag var för andra gången i Bellagio som ligger vid Comosjön i norra Italien. Vi var där för 5 år sedan, det är så underbart vackert där så i april i år blev det en ny resa. De första bilderna är från en promenad till fiskebyn Pescallo.










Comosjön



Villa Melzi - Bellagio



Lusthus i Villa Melzi`s trädgård


Bellagio








Related Posts with Thumbnails